www.eu-ist.hu

magyar / english
Hírek Események Pályázatok
 
 
 
  EU IST Pro
  6KP / IST
  Projekt életciklus
  Archívum
  5KP / IST
  Költségvetés
  Struktúra
  Témák
  Projekttípusok
  Pályázati felhívások
  Projektek
  Dokumentumok
  Értékelés
 
  Ideal-ist Partner  
  Jelenleg az Ideal-ist partnerközvetítő az alábbi felhívásokat támogatja
  PPP: Future Internet
  Legújabb partnerkeresések
    Összes partnerkeresés ...
 
   
Bejelentkezés
 

Archívum: Az IST program struktúrája

*** Figyelem! Ez az oldal archivált információt, dokumentumokat tartalmaz. 6. keretprogramra vonatkozó információt az Archívum nem tartalmaz, az a többi menüpont alatt érhető el.

Az IST program négy egymással is összefüggő kulcsakció köré épül:

Az Információs Társadalom főigazgatóságában különálló igazgatóságok, majd azokon belül is kisebb egységek felelősek a fent említett területek céljainak megvalósításáért. Valamennyi kulcsakció a kutatás-fejlesztési tevékenységek teljes körét foglalja magába, kezdve az alapkutatástól a demonstrációig, a bevezetést elősegítő tevékenységeken át. Az éves munkaprogramok ezeket a kulcsakciókat akciósorokra, bontják, amelyek a meghatározott céloknak, KTF prioritásoknak felelnek meg.

Az IST-ben a kulcsakciók mellet három horizontális, illetve infrastruktúrális akció is fut, amelyeknek célja a program megvalósítása mellett, a kulcsakciók egyfajta integrálása, valamint a hálózatok és a meghatározó új technológiák támogatása. Ezek egy külön igazgatóság felelősségi körébe tartoznak:

Az IST program továbbá együttműködik az 5. keretprogram többi tematikus és horizontális programjával is.

Az IST éves munkaprogramját a Bizottság határozza meg. Előkészítésében, véleményezésében részt vesznek a tagállamok és a társult államok képviselői, a 25 IST szakértőből álló ISTAG bizottság, a piac, a kutatói és felsőoktatási intézmények meghatározó szereplői, valamint számos szakértő.

A Bizottság évente több pályázati felhívást ad ki évente, amelyek az éves munkaprogramokban megjelent menetrendet követik. A felhívások témái a munkaprogram akciósoraiból állnak össze.

Nyomtatás